august 2009
E T K N R L P
    jaan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Keeletoimetuskoda

Konkurents tervistab ja ärgitab. Olime pea kaks aastat turul tegutsenud, kui äriregistris registreeriti meie senise domeeni- ja tegevusnimega pea üdini sarnase nimega äriühing, kes asus tegutsema meiega samas valdkonnas.

Algne pahameel (oleksid ju võinud omale ise nime valida, mitte teisi järele aimata) kanaliseerus peagi suuremat sorti tegevuslustiks.

Siinne ajaveeb ongi meie uutmoodi tegutsemise esimesi vilju. Kuna mõistlik inimene kahte korda sama reha otsa ei astu, ei saa me veel avalikustada oma uusi arendusplaane. Piisab, kui öelda, et siit kodulehelt leiate varsti õige huvitavat materjali lausa mitme rubriigi jagu!

Seejuures ei kavatse me olla kuivikfiloloogidest näpuga näitajad ega osatada keelevigu, millest meie igapäevaümbrus kubiseb. Nurisejaid jagub niigi. Soovime pakkuda mõnusat keelelist minemist, avarat arutelu, rohket materjali ja laiahaardelist analüüsi. Eeldused selleks on olemas – Tartu ülikooli haridus ning aastatepikkune töö heade kolleegide keskel eesti keele instituudis pole mööda külgi maha jooksnud. 

Päriselt me keelekõrvakiilude jagamisest siiski ei pääse, kuna vohav keeleline ignorants lausa karjub nuhtluse järele. Esimene kõrvakiil, lajatatud 2006. aastal Maaülikooli ajalehes, on üleval menüüs “Toimetamine, tõlkimine, keel”. Enam soovime siiski keskenduda positiivsele ja kaunile.

FIE Kairit Henno
Keeletoimetajad.ee
arendusmeeskond

Kommentaarid on suletud.